Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Politica de confidentialitate.


Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului de pe www.staraqua.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate, statistica.
Astfel, www.staraqua.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.
www.staraqua.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.staraqua.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.
Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: Tulcea, Str. Victoriei, Nr. 76, Bl. 1, Sc. A parter


Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi  completata, SC STARAQUA ONLINE SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră.
Scopul colectării datelor este: informarea utilizatorilor/ clientilor privind evolutia si starea comenzilor, de marketing, de publicitate, de media, de urmarire si monitorizare a vanzarilor.

Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a STAR AQUA ONLINE SRL, inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub numarul, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre STAR AQUA ONLINE SRL, de catre  afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de urmarire si monitorizare a vanzarilor. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre STAR AQUA ONLINE SRL atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de mail: office@staraqua.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

 Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

 

_______________________________________________________________


Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.


----------------------------

GDPR Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date

Incepand cu data de 25 mai 2018 Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date devine obligatoriu. Uniunea Europeana a considerat ca este nevoie de un cadru legislativ actualizat in acest sens, iar S.C. STAR AQUA ONLINE S.R.L. prin magazinul online www.staraqua.ro se conformeaza noului Regulament, depunand toate eforturile pentru ca datele tale sa fie in siguranta, cum, de altfel, se intampla si pana acum.

Ce date personale prelucram

La fel ca orice magazin online, prelucram date de identificare, tranzactionale, financiare, demografice, de localizare, pe care le colectam atunci cand devii clientul nostru, cand te abonezi la newsletter, sau cand vizitezi magazinul nostru. Datele personale pe care le prelucram ne sunt necesare pentru procesarea si livrarea comenzilor, indeplinirea obligatiilor de natura fiscala, transmiterea de newslettere informative catre persoanele care se aboneaza, transmiterea de reclame si analiza comportamentului de cumparare in magazinul nostru. Nu prelucram date personale de natura sensibila.

Cum prelucram datele personale

Prelucrarea datelor se realizeaza doar in scopuri legitime, cum ar fi: procesarea si livrarea comenzilor, indeplinirea obligatiilor de natura fiscala, marketing, pentru imbunatatirea produselor, serviciilor si a experientei pe site. Prelucrarea datelor se face pe baza consimtamantului utilizatorilor, a executarii contractului reprezentat de vanzarea de produse sau a obligatiilor legale.

Comunicam datele personale unor terte parti

Pentru a ne indeplini activitatea, suntem nevoiti sa transmitem unele dintre datele personale catre:

  • Firma de curierat SC FAN COURIER EXPRESS SRL sau URGENT CARGUS S.A. : altfel nu am putea sa livram comenzile
  • Firma S.C. Intelligent IT S.R.L. prin programul de facturare: pentru indeplinirea obligatiilor fiscale si legale, in vederea operarii facturilor
  • Platforme de marketing online: care ne ofera suportul tehnic pentru transmiterea de newslettere, difuzarea de reclame, transmiterea de emailuri referitoare la campanii de reduceri de pret, pentru a afla in timp despre ele
  • Retele sociale si motoare de cautare: pentru a transmite informatii despre produsele de interes, limitand transmiterea de informatii nerelevante, sau pentru a ne contacta prin chat-ul de pe site-ul nostru.
  • ROMARG SRL: firma de hosting ce asigura gazduirea magazinului nostru

Cat timp prelucram datele personale

Datele tale personale sunt prelucrate pe toata durata relatiei contractuale cu S.C. STAR AQUA ONLINE S.R.L., reprezentata de vanzarea - cumpararea de produse din magazinul nostru, si dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de legislatie, inclusiv, insa fara a se limita la arhivarea datelor. Daca doresti ca datele tale sa nu mai fie prelucrate, te rugam sa ne transmiti o cerere in acest sens pe adresa de email office@staraqua.ro, prin posta, curier rapid sau personal la punctul nostru de lucru din: Tulcea, Str. Victoriei, Nr. 76, Bl. 1, Sc. A.

Care sunt drepturile tale si cum le poti exercita

Regulamentul aduce o serie de drepturi noi ce vin in completarea celor existente. Iata care sunt acestea:

  • Dreptul la informare: poti solicita sa fii informat cu privire la prelucrarea datelor tale
  • Dreptul la rectificare: in cazul in care datele tale sunt incorecte sau incomplete poti solicita actualizarea acestora
  • Dreptul de stergere a datelor (dreptul de a fi uitat): in cazul in care prelucrarea nu a avut un temei legitim, poti solicita stergerea datelor personale
  • Dreptul de restrictionare: in cazul in care datele tale sunt inexacte, poti solicita restrictionarea prelucrarii acestora
  • Dreptul de opozitie: poti sa te opui ca datele tale sa faca obiectul prelucrarii
  • Dreptul la portabilitatea datelor: poti obtine, in anumite conditii, datele care ni le-ai furnizat intr-un format care sa poata fi citit automat sau transmis unui alt operator
  • Dreptul de a depune plangere: poti depune plangere referitoare la modalitatea de prelucrare a datelor personale
  • Dreptul de retragere a consimtamantului: iti poti retrage oricand consimtamantul referitor la procesarea datelor tale personale, insa aceasta actiune nu poate avea efect retroactiv
  • Drepturi suplimentare referitoare la actiunile automate: poti solicita si obtine interventia umana asupra procesarii datelor personale, iti poti exprima opinia si poti contesta decizia

Pentru exercitarea acestor drepturi ne poti transmite o cerere pe adresa de email office@staraqua.ro, prin posta sau curier rapid, sau personal la punctul nostru de lucru din: Tulcea, Str. Victoriei, Nr. 76, Bl. 1, Sc. A. Incepand cu data de 25 mai 2018 iti vei putea exercita aceste drepturi si direct din contul tau de pe site-ul nostru.