Dedurizatoare de ApaScapă de apa dură

Apa dură

Apa dură reprezinta principala cauză a problemelor din instalațiile sanitare și contribuie la uzarea rapidă a electrocasnicelor. Duritatea apei este cauzată de o concentrație mare de minerale precum calciu și magneziu; acestea ajung în apă atunci când apa trece prin straturile de calcar și respectiv dolomită din scoarța pământului.

Problema este ușor observabilă în momentul când spălați un pahar de apă: dacă pe pahar rămân pete atunci aveți o problemă cu apa dură.

Problema este mai gravă la electrocasnicele ce folosesc elemenți de încălzire a apei. Mașina de spălat rufe sau cea de vase, boilerul electric sau cu gaz, filtrul de cafea și fierul de călcat sunt cele mai predispuse la probleme cauzate de apa dură, deoarece calcarul se depune foarte ușor.


Depunerile se acumulează constant și duc la o scădere a eficienței de încălzire sau chiar la defectarea electrocasnicelor. Astfel, crește costul utilizării acestor echipamente.

Depunerile de calcar cauzate de apa dură se regăsesc în instalații, care in timp pot sa se sparga, sau pe baterii, care capata un aspect inestetic .

Comparația efectului de apă dură și apă dedurizată pe un cap de duș

Duritatea apei

Duritatea apei este determinată de trei caracteristici: duritate temporară, duritate permanentă și duritate totală; duritatea totală a apei este determinată de suma durității temporare și permanente.

Duritate temporară
Duritatea temporară a apei este determinată de hidrocarbonatul de calciu și hidrocarbonatul de magneziu ce se depun pe pereții vasului cănd sunt transformați în carbonați insolubili prin fierbere.
Duritate permanentă
Duritatea permanentă a apei este determinată de sărurile de calciu și magneziu care nu sunt îndepărtate prin fierbere.
Duritate totală
Duritatea totală a apei este suma durităților precedente și este măsurată în grade germane (dH).

Măsurarea apei dure se face prin picurare folosind un kit de substanță reactivă. Fiecare picătură este egală cu 17,8 părți per milion (ppm).

Tabel pentru determinarea durității apei
Duritatea apei Concentrație (ppm) Concentrație (dH)
Apă dedurizată concentrație mai mică de 17,8 ppm mai puțin de 1 picătură (dH)
Apă moale concentrație între 17,8 ppm și 89.2 ppm între 1 și 5 picături (dH)
Apă cu duritate medie concentrație între 89 ppm și 268 ppm între 5 și 15 picături (dH)
Apă dură concentrație mai mare de 268 ppm mai mult de 15 picături (dH)

Dedurizatoare de apă, soluția la apa dură

Dedurizatoarele de apă bazate pe rășină schimbătoare de ioni sunt cea mai eficientă soluție pentru a obține apă dedurizată. Acestea rețin particulele de calciu și magneziu, eliminând complet depunerile.

Ele folosesc sarea pentru facilitarea schimbării de ioni; aceasta poate fi achizitionata la un pret rezonabil, la orice magazin de bricolaj.  Rășina are o durată de viață între 6 și 12 ani, în funcție de frecvența regenerărilor. Pe parcurs,  se poate completa sau inlocui complet, în funcție de nevoile utilizatorului.
Stațiile de dedurizare de apă Star Aqua sunt statii cu regenerare volumetrică ce asigură un consum optim de sare în funcție de duritatea apei. Ele pot fi programate  pentru regenerare si în funcție de timp.

Efectul apei dure asupra mașinii de spălat

Pahar pătat de apă dură

Descoperă apa moale

Apa moale produsă de dedurizatoarele de apă Star Aqua va aduce următoarele avantaje pentru locuința dvs:

  • Scade factura la gaze și electricitate
  • Apa moale permite folosirea unei cantități mai mici de detergent;
  • eliminarea completa a produselor dedicate duritatii, tip Calgon
  • Apa moale previne depunerile de calcar pe echipamentele termice și sanitare 
  • Pielea va fi mai hidratata, iar părul va fi moale
  • Apa moale ajută la eliminarea eczemelor/dermatitelor
  • Rufele se vor spăla mai ușor, acestea o să fie mai moi și vor avea culorile mai vii
  • O casă mai "verde" pentru o planetă mai sănătoasă
Sortare după:
Produse pe pagină:
Preț: 900 RON
Dedurizatorul Krausen Mini vine sa umple segmentul locuintelor mici, sau apartamentelor care doresc sa dedurizeze apa pentru un boiler si/sau masina de spalat. Acest Micro-Dedurizator are 2.5L rasina, se regenereaza automat si dezvolta un debit de 0.5 mc/h, suficient pentru 2 consumatori.
Preț: 1.355 RON
BD10 este cel mai accesibil dedurizator din oferta noastra, chiar si asa ofera aceleasi performante prezente la echipamentele mai scumpe, regenerare automata, volumetrica, spalare amanata si poate fi dotat cu by-pass. Dispune de 10L rasina, suficienta pentru locuintele mici cu 2-3 persoane si duritate sub 20G.
Preț: 1.645 RON
Modelul A10 este cel mai compact dedurizator din gama A si este recomandat in special pentru apartament. In ciuda dimensiunilor compacte poate deservi fara probleme o locuinta cu 2-4 persoane in functie de duritatea apei din locatie.
Preț: 1.700 RON
Dedurizator ECO25 de la producatorul leton, Krausen. Aceasta statie ofera capacitate mare de dedurizare la un pret accesibil. Regenerarea se face automat, volumetric si poate satisface nevoile unei locuinte cu 3-6 utilizatori in functie de duritatea apei.
-16%
-16%
Preț: 2.129 RON 1.799 RON
Slide 10 este mezinul gamei, este dotat cu o vlava de control de ultima generatie RX79 cu bypass integrat ce nu taie apa nici in timpu regenerarii. Desi este un dedurizator compact, cei 12.5L rasina Purolite sunt suficienti pentru a face fata unei locuinte de 3-4 persoane unde duritatea nu depaseste 25G.
Preț: 1.900 RON
Dedurizator ECO30 de la producatorul leton, Krausen. Aceasta statie ofera capacitate mare de dedurizare la un pret accesibil. Regenerarea se face automat, volumetric si poate satisface nevoile unei locuinte cu 4-7 utilizatori in functie de duritatea apei.
Preț: 1.999 RON
Dedurizator Premium, compact, fabricat in Germania de Blue Filters. Blue S are un design atractiv, dimensiuni reduse si poate asigura necesarul de apa unei familii de 2-3 persoane unde duritatea nu depaseste 20G.
Preț: 2.200 RON
Cel mai compact dedurizator de 20L, se poate incadra cu usurinta si in spatii restranse si ofera unei familii de 2-4 persoane suficient debit pentru uz casnic. Statia functioneaza complet automat si vine cu un pret foarte accesibil. A20 Compact este alegerea potrivita pentru duritatea apei sub 30G.
-21%
-21%
Preț: 3.024 RON 2.399 RON
Dedurizator de Apă - Blue L: Dedurizator Premium, compact, fabricat in Germania de Blue Filters. Blue L este fratele mai mare al gamei Blue! cu cei 20 L de rasina poate asigura necesarul unei familii de 3-5 persoane unde duritatea nu depaseste 30G.
-11%
-11%
Preț: 2.805 RON 2.499 RON
Dedurizator apa de mare capacitate, adresat locuintelor mari sau segmentului comercial. BD30 are este dotat cu o vlava de control din gama RX68 ce permite regenerare volumetrica, automata. Statia dispune de 33L rasina si poate deservi o locuinta cu 4-8 persoane unde duritatea nu depaseste 40G. Debitul este de 3mc/h
-10%
-10%
Preț: 2.902 RON 2.599 RON
Dedurizatorul Slide25 este un echipament din gama Premium, dotat cu valva de control RX79 de ultima generatie, regenerare volumetrica și bypass automat integrat ce permite stației sa furnizeze apa 24/24, inclusiv in timpul regenerarii. Statia are 25L rasin Purolilte si poate satisface o locuinta de 3-6 cu duritate de pana la 30G.
Preț: 2.613 RON
Modelul A25 este cel mai mare dedurizator din gama A. Dispune de 25 L Rasina si poate sa deserveasca o casa in care locuiesc intre 4-6 persoane iar duritatea nu depaseste 40G
Preț: 3.192 RON 2.899 RON
Dedurizator apa de mare capacitate, adresat locuintelor mari sau segmentului comercial. BD40 are este dotat cu o vlava de control din gama RX68 ce permite regenerare volumetrica, automata. Statia dispune de 40L rasina si poate deservi o locuinta cu 5-10 persoane unde duritatea nu depaseste 60G. Debitul este de 3mc/h
-39%
-39%
Preț: 4.900 RON 2.999 RON
Dedurizator compact, din gama Ecosoft Premium, dotat cu capac din sticla, ecran tactil si valva de control automata cu bypass. Dedurizatorul dispune de 20L rasina Dowex® si este recomandat pentru 2-5 utilizatori in functie de duritatea apei.
-30%
-30%
Preț: 4.300 RON 2.999 RON
Dedurizatoru Automat, dotat cu 37L de rasina DOWEX® si vlavla CLAK - Ecosoft FU1054CE - se recomanda pentru 3-6 utilizaotri, in zonele cu duritate ridicata.
Preț: 4.600 RON
Statie compacta de dedurizare, fabricata in totalitate in SUA, dotata cu vlava de control automata CLACK si 20L rasina DOWEX®. Acest echipament este recomandat pentru 3-5 Utilizatori.
Preț: 4.900 RON
Dedurizatoru Automat, dotat cu 50L de rasina DOWEX® si vlavla CLAK - Ecosoft FU1252CE - se recomanda pentru 4-8utilizaotri, in zonele cu duritate ridicata.
Preț: 7.400 RON
Dedurizator Industrial cu 150 L rasina, adegvat pentru blocuri, ansambluri rezidentiale sau fabrici. Principalul atu al statiei este capatiatea de filtrare, aceasta fiind capabila sa livreze o cantiate foarte mare de apa intre regenerari. Pentru a dezvolta un debit mai mare se pot monta mai multe statii in paralel.
Preț: 8.500 RON
Statia A150-2 foloseste o valva de control cu racord de 2 ", reuseste astfel sa dezvolte un debit mai mare, de pana la 10 mc/h pastrand aceeasi capacitate de filtrare ridicata. Este adresata locatiilor cu consum ridicat de apa intr-un timp scazut.
Afişare 1 - 19 din 19 (1 pagini)

Cookies obligatorii

Aceste informatii, sunt obligatorii si necesare pentru o rulare optima.

Analiza si Statistici

Aceste informatii, sunt folosite pentru a construi profilul dumneavoastra si pentru a va arata continut relevant.

Marketing si Retarghetare

Colectarea acestor informatii, ne ajuta sa va pergatim exact ofertele potrivite, intereselor dumneavoastra.